keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ekat kakkosen kisat...

...ovat takana! Aikamoinen shokki oli, kun tuomari Anne Saviojan rataa kentälle rakennettiin ja se siitä pikkuhiljaa alkoi hahmottua itselle. Siis mitä ihmettä! Ero oli huima niihin ykkösen ratoihin verrattuna... Ajattelin jo rataantutustumisessa heittäväni hanskat tiskiin ja lähteväni kotiin, eikä itkukaan kaukana ollut!

Eka rata oli agilityrata. Rataa kävellessäni ajattelin mielessäni, että tämä keppikohta on kyllä radan helpoin kohta (kepit on ollut meille vaikeat...). Just. Hyvä juttu. Rata oli täynnä kieputusta, koira kädessä kiinni suurinpiirtein koko ajan loppusuoraa lukuunottamatta (tai noh, oli siinäkin vikalle esteelle 90 asteen käännös, ettei nyt ihan loppu"suora" kuitenkaan ;)). Yoda kuitenkin kuuntelee hyvin ja kääntyy mukana, joten koirassa ei moittimista. Se epämiellyttävin tunne tuli ehkä siitä, ettei koko radan aikana ehtinyt muuta miettiä kuin että mihin sitä itse pitikään mennä, mihin kääntyä jne. Koiran kannustamista tai kehumista ei paljoa mun suusta kuulunut... Pöh! HYL saatiin siltä radalta, kun Yoda olis halunnut mennä A:lle sen sijaan että olis mennyt putkeen, joka oli A:n alla, kuten ois pitäny. Koira oli kuitenkin huippu, reipas, innokas ja kuuliainen!

Hyppyrata näytti hieman helpommalta tai sitten olin jo hiukan toipunut alkujärkytyksestä ;-) Siitä selvittiinkin oikein kivasti 5 virheellä. Yoda lukee mun ohjausta tosi tarkasti ja kun tyhmä ohjaaja meni jarruttamaan ja kääntämään seuraavalle esteelle liian aikaisin, niin viksu koira kääntyi pennin päällä ja tuli pituuden välistä ulos :-) Noh! Se oli kyllä oikien hyvä rata siitä huolimatta!

Nyt ois kauhee hinku jo taas päästä kisaamaan, mutta pitää kai vaan maltilla odotella niitä seuraavia - alkaa taas noi työt haittaamaan harrastamista...

4 kommenttia:

  1. Moi Minna ja Yoda,

    ONNEKSI OLKOON Te yhdessä selviydyitte ensimmäisestä todella vaikeasta asiasta yhdessä. Olette monta kertaa vahvempia seuraavalla kerralla, muista Minna, että vaikka tuntuukin vaikealta ymmärtää, mitä seuraavaksi kirjoitan niin se pitää kuitenkin paikkansa: Kaikki vaikeudet ja vastoinkäymiset kasvattavat ihmistä paljon enemmän henkisesti kuin ylemmääräiset hyvin menot jua voitot. Ja sitten niiden vaikeiden kokemusten ja itkujen jälkeen tulee se huippuajatus, me pärjäsimme, minä votin itsesi ja menin urheasti tuonkin kokemuksen ohi ja monta, monta kertaa vahvempana kuin vähän aikaa sitten. Yoda on niin älykäs koira, että hän lukee Sinua ja aistii mielialasi ja päinvastoin; yhdessä Te olette mahtava tiimi; ja sitten on vielä RUU, joka tulee ja kasvaa perässä minkä ehtii Joonaksen kanssa; kyllä Te yhdessä pärjäättä!!!!

    rakkain ajatuksin MAMA!

    VastaaPoista
  2. Yoda on huippukoira... kyllä teistä vielä kuullaan! Hienosti meni vasta ekat kakkosten startit!

    t. Katja & Nöpö

    VastaaPoista
  3. Kiitos Mama ja Katja :-) Kyllä tässä on jo taas uudet kisailmot laitettu menemään - samaisen tuomarin radoille... ;-)

    VastaaPoista
  4. NIIN SITÄ PITÄÄ! EI ANNETA PERIKSI!

    TERVEISIÄ!

    LÄMPIMIN AJATUKSIN MAMA!

    VastaaPoista