maanantai 2. heinäkuuta 2012

On me treenattu, kisattu ja vaikka mitä!

Kiirettä vaan pitää ja blogi on täysin hunningolla. Ollaan ehditty alkukesästä muuttaakin, ensin "varakotiin" Joonaksen vanhemmille ja nyt vihdoin omaan uuteen ihanaan kotiin <3 Lyhyestä virsi kaunis, pikakelaus merkittävimpiin kesän tapahtumiin:

2.6 agikisat Salo

Kisattiin Yodan kanssa tuulisessa ja sateisessa säässä Salossa Anne Viitasen radoilla. Tulokset olivat varsin hienot; triplanolla, paras sijoitus oli 3 / 49 :) Ihana kiltti koirani ei paljoa tuulesta ja tuiskusta välittänyt!

7.6 tokokoe

Käytiin pitkästä aikaa tokokokeessa alokasluokassa. Vuoroa odotellessa meinasi iskeä epätoivo, kun Yoda tuntui hukanneen kaiken sen vähänkin taidon ja kieltäytyi ymmärtämästä mistään liikkeestä mitään... Kehässä paikkamakuuta lukuunottamatta toimi kuitenkin uskomattoman hyvin! Ihana kiltti Yoda Pönttiäinen <3

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 0 (nousi seisomaan)
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen vapaana 8,5
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 9

yht. 161 / ykköstulos :) sijoitus kokeessa 3.

15.-17.6 agi SM-kisat

Lähdettiin reissuun perjantaina kääpiöpinseriporukalla, kun autoon pakattiin Pia ja Hertta, Tarja ja Simo sekä minä Yodan kanssa. Tähdättiin Jyväskylään iltakisoihin niin, että ehdimme kisata hyppyradan. Yoda kulki hyvin ja reippaasti, vain alussa oma hitaus meinasti sotkea suunnitelman :) Jouhevasti kuitenkin päästiin loppuun nollana ja hyvällä etenemällä. Yodan rata löytyy täältä.
Myös muut meidän seurueen kääpiöt tekivät hienot nollaradat!

Lauantaina kisattiin joukkueradalla. Yoda lähti joukkueen toisena koirana, alla meillä oli tässä vaihessa hyl. Yoda oli omaan tapaansa kiltti koira ja teki nollan, vähän jouduin kalastelemaan sitä kyllä radan puolivälissä ennen keinua... Rata löytyy täältä. Meidän joukkueen tulokseksi jäi lopulta 10 ja lopullinen sijoitus oli 7. :)

KAT minijoukkue


Sunnuntaina yksilökisan karsintaradalla meno oli reipasta ja fiilis parasta mitä olen ehkä koskaan kokenut. Oli oikea tekemisen meininki! Olin päättänyt, että nyt mennään eikä meinata ja virheitä ei pidä pelätä eikä varoa! Siltä se meno tuntuikin, harmi vaan että keppien avokulma koitui meidän kohtaloksi - 5 siitä, eikä asiaa finaaliradalle. Rata löytyy täältä.

Kokonaisuudessaan SM-kisoista jäi hyvä fiilis, vaikka finaaliradalle olisi tietysti ollut hienoa päästä ja se toki oli myös tavoitteena. Ei auta kuin treenata lisää, vuosi aikaa ennen seuraavia isoja kisoja :) Treenilistalla on paljon asioita, jotkut asiat on myös onneksi mennyt eteenpäin!  Kiitos Pialle ja Tarjalle matkaseurasta, kiitos Tarjalle ratojen kuvaamisesta ja onnea Pialle vielä hienosta tuloksesta Hertan kanssa yksilökisassa!


KAT mini ja medijoukkueet


Kippis!


22.-23.6 Juhannuskisat


Osallistuttiin vuoden tauon jälkeen tänä vuonna Tuorlan juhannuskisoihin. Olin ilmoittanut Yodan vain lauantaille, kahdelle radalle. Ruu aloitti myös kisauransa näissä kisoissa osallistuen perjantaina hyppärille ja lauantaina agiradalle. Ruu olikin varsinainen mallioppilas ja teki ekalta radaltaan nollan (eka luva) ja tokalta radaltaan 10 (kepit ja rengas). Yoda teki hyppäriltä nollan, sij. 10 / 65 ja agiradalta vesisateessa hylly - Y irtosi vähän vääriin suuntiin... :) Hyvä fiilis, olipa kiva mennä molempien koirien kanssa! Juhannusta vietettiin muilta osin perheen parissa syöden ja saunoen :)

29.6-1.7 Agirotu

Agirotu pidettiin tänä vuonna Kuopiossa, mutta vaikka matkaa olikin jonkin verran, piti sinne kuitenkin päästä! Saimme matkaseuraksi Joonaksen lisäksi Anskun ja länderi Svingin. Hyvä seura, ruoka ja parhaat jutut - niistä on onnistunut reissu tehty! Kiitos Anskulle matkaseurasta :)

Viime vuonna agirotu ei ollut meidän osalta erityisen tulosrikas ja muistankin miten epätoivo meinasi vallata, kun onnistuin sörssimän yhtä rataa lukuunottamatta kaikki Yodan radat jo alkumetreillä... Tänä vuonna ei tehty yhtään hyllyä, joten tulosprosentti oli ainakin huimasti parempi ;) Perjantaina Yoda teki ensimmäiseltä radalta nollan, mutta koska ihanneaika oli tiukkaan laskettu, jouduimme tyytymään yliaikaan. Sijoitus 7 / 70, vain kolme koiraa ehti aikaan. Toiselta radalta vitonen, Y ohitti keppien jälkeen pituuden. Saatiin kuitenkin korjattua se sujuvasti ja meno jatkui jouhevasti maaliin. Ruu starttasi välissä oman hyppyratansa, joka oli muuten kohtuullinen, mutta kepeiltä vitonen. Käännökset ovat myös sille tosi hitaat, suorilla spurttaa kiitettävästi :) Käännöstreeniä siis luvassa keppitreenin ohella :)

Lauantaina Yodalle avoimen sm-kisan karsintaradalta typerä 5 keinulta - Y hyppäsi turhan aikaisin pois, joten lentokeinuhan siitä tuli. Tyhmää, mutta myös odotettavissa oleva virhe, jossakin vaiheessa tämä olisi tullut vastaan... Nyt joutuu ottamaan tämänkin esteen taas tarkempaan syyniin treeneissä. Viimeiseltä kv-radalta tehtiin viikonlopun ainoa oikea nolla joka riitti iloisena yllätyksenä myös sijaan 3 / 84 :) Jee! Ruu starttasi agiradalla vitosen arvoisesti, kepit osoittautuivat tälläkin radalla haasteeksi. Lisää treeniä siis!




Sunnuntaina olimme enää kisaturisteina paikalla, kun Ansku ja Svingi osallistuivat joukkuekisaan. Joukkuekisassa nähtiinkin monia hauskoja suorituksia ja myös kommelluksia, pukuja unohtamatta! Agirotu on kyllä hauska tapahtuma!



Urpo ja Turpo &<3


Aina on hyvä syy vähän juhlia! 


Näihin kuviin ja tunnelmiin... Treenejä kohti! Yodan kanssa kisaan vielä yhdet kahdet kisat ja sitten annan sen olla hetken kisatauolla. Syksymmälle jää kyllä luultavasti se pidempi tauko, sillä kisakalenteria selatessa siellä oli tarjolla huonosti kisoja. Ruun kanssa treenaan nyt hetken ja sitten ilmoitan sen taas kisoihin :) Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista kesää kaikille!



2 kommenttia:

  1. ONNEA KOVASTI KOKO POPPOOLLE!

    koirat on niin niin IHANIA, ilman yhtäkään hyvää tulosta!

    LÄMPIM*STI TERVETULOA TURKKUSEEN koko POPPOOLLENNE eli MINNA, JOONAS, YODA ja PISKUINEN söpö RUU!

    Mukavin, iloisin ajatuksin,
    MaMa

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Vitsi mua nauratti, kun päivitin äsken oman blogin ja tulin sen jälkeen lukemaan sun blogia, niin meillähän on melkein samanlaiset päivitykset :) SAMIKSET!
    Kiitos vielä kivasta agirodusta ja ylihuomenna jatketaan!

    VastaaPoista