torstai 30. heinäkuuta 2009

Lihasjumit auki!

Kävimme Yodan kanssa tänään elämämme ensimmäistä kertaa hierojalla. Olen kesän alusta asti seuraillut Yodan liikkeitä ja ihmetellyt, kun se on ruvennut peitsaamaan. Eilisen lihashuoltoluennon pitäjä (joka on myös agilityn alkeiskurssilla kouluttajamme) vakuutti minut ja luennon jälkeen varasin Yodalle ajan hierontaan. Saimme ajan heti tälle illalle.

Aloitimme vierailumme jutustelemalla kaikenlaista Yodan elämästä, ruokavaliosta, sairauksista, luonteesta... Hieronta aloitettiin rauhassa ja koska Yoda ei halunnut makaamaan, aloitettiin hierominen seisten ja istuen. Koira oli hieman varuillaan ja ihmeissään, mutta käyttäytyi kauniisti ja näki, että hieronta teki hyvää ja se nautti siitä. Jossakin vaiheessa Yoda rentoutuikin ja meni itse makuulle. Lihasjumejakin löytyi...ja syy peitsaamiseen. Yodalla on taka- ja sisäreidet ihan jumissa. Lisäksi jäykkyyttä löytyi niskasta ja lapojen alueelta. Saimme myös käskyn treenata syviä lihaksia :) Uusi hieronta-aika varattiin, jotta takaosan lihakset saataisiin kunnolla auki. Yoda venytteli makoisasti hieronnan päätteeksi ja oli oikein tyytyväinen pieni koira. Eikä peitsannut illan pissalenkilläkään lainkaan! Joonas totesi sisälle tullessaan, että aivan kuin meillä olisi uusi koira :)

Kuulin myös, että Yoda puhuu sujuvaa koiraa. Tyhmä(t) omistaja(t) pitää laittaa koirankielenkurssille, jotta opimme puhumaan toisillemme. Toisin sanoen Yoda sai kehuja siitä, miten hienosti se lukee ihmistä ja käyttää itse elekieltä. Tämä oli erittäin mukava kuulla! Ei muuta kuin kursseille... Omistaja siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti