tiistai 4. elokuuta 2009

PN2 ja agilitytreenien kautta jääkaudelle

Viikonloppuna suuntasimme auton kohti Poria, Sallan ja koirien luo. Salla omistaa Yodan äitikoiran Effin (Nikita) ja Yodan serkkukoiran Sistan (Midnight Mover's Rayon De Soleil). Menimme yökylään, koska sunnuntaina aamulla piti jo hyvissä ajoin olla näyttelypaikalla Porin raviradalla. Lauantai-iltana emme tehneet mitään erityistä, syötiin ja hengailtiin ja ainiin, kokeiltiin Yodalle hienoja vaatteita, jotka ovat käyneet Sallan koirille pieneksi :) Kiitos Sallalle vielä hyvästä ruuasta ja vaatekasasta! Koska Yoda ja Sista ottivat aiemmin illalla yhteen, pidettiin koirat loppuillan erossa ja saimme siis kaikki olla rauhassa. Sunnuntaina pakkasimme tavarat kasaan ja lähdimme näyttelypaikalle. Sää oli aurinkoinen. Koiria näyttelyyn oli ilmoitettu uroksia + pentuja 20 ja narttuja 44, yhteensä siis 64! Yodan luokassa (JUN) oli 11 koiraa. Yoda esiintyi hyvin ja edukseen ja päivän tuloksena hienosti JUN ERI1 PN2 Va-Sert :) Tosin, en olisi pistänyt pahakseni, vaikka ois se eka SERTi saatu... Noooh, ensi lauantaina uusi yritys, kun vuorossa on Turun Elonäyttely. Näyttelyn jälkeen suuntasimme vielä Yyteriin koirarannalle, jossa olikin varsinaiset sukulaiskoirien kokoontumisajot. Rannalle mukaan lähti Yodan, Effin ja Sistan lisäksi Sistan sisko Roxy (Midnight Mover's Lever Du Soleil), Sistan ja Roxyn äiti Mimmi (Midnight Mover's Great Goldberry) sekä Mimmin "pikkusisko" Ronja (Silver Night's Brown Angelus). Rannalla koirat saivat juosta vapaana, myös Yoda :)

Näyttelyviikonlopun jälkeen palauduttiin arkeen väsyneinä, mutta onnellisina. Tänään tiistaina olikin sitten vuorossa eka agility. Tehtiin hyppyä, putkea ja keppejä. Yoda suorittaa esteitä hyvin (tai noh, kepit oli kyllä tänään vähän hakusessa :D), mutta katoaa paikalta sen jälkeen omille teilleen... Great! Mutta tämä oli vähän niinkuin odotettavissa. Noh, ei pidä lannistua, vaikka itkua teki mieli vääntää, apua on tulossa. Olemme jo aiemmin ennen tietoa agilityn alkeiskurssille pääsystä tavanneet koirakouluttaja Emilia Rainetojan (www.koirakorjaamo.com) ja sopineet kolmen kerran "tapakasvatuskurssista". Yoda on ihan kelpo kotikoira, mutta harrastaminen (irti päästäminen ulkona) sen kanssa on osoittautunut haasteelliseksi, koska silloin siltä katoaa korvat (jää vissiin siihen hihnan päähän) ja me ihmiset muutumme sen silmissä kutakuinkin täysin ilmaksi. Lisäksi se ärähtää liian helposti lenkillä vastaantuleville koirille ja vetää hihnassa toisinaan edelleen, vaikka kaikkia keksimiämme keinoja on kokeiltu. Emilian kanssa toivottavasti pääsemme eroon näistä typeristä ongelmista. Yoda on siis testattu aluksi Emilian testiradalla ja se osoittautui (odotetusti) mm. kovaksi, teräväksi ja puolustushaluiseksi. Sillä on myös hyvä toimintakyky, eikä se tunnu pelästyvän tai muistelevan pelotuksia. Nyt sitten alkaa itse tapakasvatus, joka aloitetaan viikon huomioimattomuusjaksolla. Meidän oli tarkoitus aloittaa huomioimattomuusjakso jo viikko sitten, mutta Yodan juoksu sotki suunnitelman.

Agilitystä kotiläksyksi saimme harjoitella takaakiertoa, jonka harjoittelu nyt siis jää meiltä ajatusasteelle huomioimattomuusjakson vuoksi. Ensi tiistaina aamulla tapaamme Emilian ja katsotaan pääsemmekö illalla agilityyn vai joudummeko jättämään ensi kerran väliin. Nyt yritetään asennoitua viikoksi "elämään ilman koiraa".. Ilta on sujunut hyvin, raportoidaan jatkosta, kun on jotain raportoitavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti