keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Agilityhuumaa :]

Eilen oli taas KAT:n agitreenit. Treenit pidetään vielä ulkona ja illat alkaa jo hämärtyä kovaa vauhia, lisäksi eilen vielä tihutti vettä, nice! Yoda ei todellakaan ole mikään sateen ystävä, vaan jos se saisi valita, nukkuisi se sadepäivät visusti peiton alla.

Noh, eilen oli kolme eri pistettä, joissa kadessa oli kouluttaja ja yksi piste oli omatoiminen. Omatoimipisteellä harjoiteltiin uutena esteenä pöytää ja vanhana keppejä. Kahdella muulla pisteellä oli toisella kontaksiesteitä ja toisella pieni radanpätkä, joka sisälsi erilaisia ohjaustekniikoita.

Pääsimme aloittamaan radalta. Kävelimme ensin radan muutamaan kertaan läpi (ja Yoda huusi boksissaan, hyvähyvä :)). Radalla oli ohjaustekniikoina takaaleikkaus, valssi ja takaakierto. Yodan kanssa otimme pari kertaa alkupätkää niin, että kouluttaja oli targetin kanssa esteen takana, jotta sain koiran irtoamaan ja pystyin tekemään takaaleikkauksen. Se sujui hyvin ja nopeasti jätimmekin jo targetin pois ja teimme saman ilman. Yoda oli taitava ja kuunteli hyvin ja vauhtia riitti. Jatkoimme koko radan loppuun asti ja VAU, onnistuimme mielestäni todella hyvin! Kehujakin saatiin kehittymisestämme. Jee! Yoda oli niin taitava pieni agilitykoira, että olin ihan onnesta soikeana. Oma ohjaaminen kaipaa ehkä (heh, miten niin ehkä ;)) vielä hieman treeniä, jotta koira tietää koko ajan mihinpäin ollaan menossa... :)

Omatoimipisteellä pöydässä ei mitään ihmeellistä. Kepitkin sujui tällä kertaa yllättävän hyvin! Tehtiin kuutta keppiä, sekä ohjureilla että ilman. Toisen kouluttajan kanssa käytiin vielä lopussa kontaksiesteet läpi, eikä niissäkään ollut isompia ongelmia. Yoda ottaa kontaktit (ainakin tällä hetkellä) hyvin ja toivottavasti ottaa jatkossakin.

Parin viikon päästä alkeiskurssi on käyty :( KAT:n suhteen jatkosta ei ole vielä mitään tietoa, mutta pääsemme onneksi jatkamaan agilitytreenejä kääpiöpinsereiden vuorolla Vantaalla lämpimässä hallissa talven yli :) Hallitreenit alkaa parin viikon päästä, lokakuun alussa. Sitä odotellessa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti