maanantai 5. syyskuuta 2011

Kisatauko!

Huhhuh, tässä on tullut mentyä tukka putkella kisasta toiseen viikonlopusta toiseen :-)
Mistähän sitä pitäisi aloittaa... Piirinmestaruuskisoista jo kirjoitinkin, joten seuraavan viikonlopun kisat taisi olla KAT:n seuranmestaruuskisat ja samaisen viikonlopun kääpiöpinsereiden rotumesratuuskisat.

KAT:n mestaruuskisoissa oli kisaratana kiva agilityrata, jossa kuitenkin hieman haasteellinen kepeille vienti, joka sitten koituikin meidän kohtaloksi. Vedin valssilla (vai pakkovalssilla?!) Yodan liian pitkälle ja se aloitti väärältä puolelta kepit. Myös radan loppu meni läskiksi, koska en uskaltanut jättää sitä yhtään kepeille, jonka seurauksena lopun ohjauskuviot oli vähän kököt :-/ Vitosella ehdittiin kuitenkin aikaan ja sijoitus oli ehkäpä 4.

Kääpiöpinsereiden rotumestaruuskisoissa eka rata oli agilityrata. Yoda liikkui kivasti ja rata tuntui melko juohevalta. Toka vika este oli rengas, joka oli sellainen "vanha" ja siihen se nollarata sitten kosahti :-/ Yoda hyppäsi renkaan sivusta ja ehti irrota maaliesteelle --> HYL. Otti aivoon niin sairaasti, että teki mieli lähteä kotiin. Meni aikaa ennen kuin keräsin itseni... Hyppyrata oli vähän pelastelua, muutamia huonoja ohjauskuvioita ja huonosti rytmitettyä liikkumista, mutta Yoda oli SUPER <3 Se luki ensimmäistä kertaa rataa itse eteenpäin, kyselemättä ja mun edellä. Oikeesti ekaa kertaa koskaan tuntui siltä, että mä jäin ihan paikalleni, vaikka juoksin mielestäni ihan kovaa :-) Tehtiin radalta ihan näppärä nolla, etemällä 4,39 ja sijoitus 3.

Viime viikonloppuna oli edessä vielä Syysskabat, joissa toisena tuomarina kroatialainen Zeljko Gora. Tämä päivä oli kyllä hyvänmielen kisapäivä, Yodan kanssa oli kivaa ja jäi hyvä mieli. Eka rata meni muutoin ok, mutta kepeillä Yodan rytmi sekosi (?) ja se törmäsi loppupuolella yhteen keppiin, jonka seurauksena se jätti yhden välin pujottelematta (ei tullut siis kokonaan pois kepeiltä vaan jätti yhden välin välistä). Uusittiin koko kepit ja maaliin muutoin puhtaasti. Kontaktit oli tällä radalla hyvät! Toka rata olikin sitten vähän kimurantimpi. Selvitettiin monet tiukat paikat vain koska Yoda on niin kiltti ja kuuliainen pikkukoira :-) Se mm. ampui suorasta putkesta kahdesti monta metriä väärään suuntaan jne. Eteen irtoaminen oli kuitenkin haaste edelleen ja siitä johtuen yksi kielto. Nauratti kyllä tossa kohdin, kun tajusin että yritän hulluna kipittää koiran perässä ja huutaa vaan ETEEN! ja se tuli ohi... Ei varmaan kovin hyvän näköitä menoa kröhöm. Kontaktit myös vähän siinä ja tässä olikohan ihan meidän säännöillä hyväksytyt... Noh, tuloksella maaliin - 5vp ja tältäkin radalta yliaikaa (etenemä laskettu 3,9 m/s mukaan). Oli kivaa!

Nyt kyllä jäädään (osin kyllä olosuhteiden pakosta, eli töiden vuoksi) kisatauolle. Tauko tulee tarpeeseen, sillä treeniä tarvitaan... Joka viikonloppu kisoissa on tullut kohtia mieleen "tätä pitäisi kyllä treenata...", mutta millä ihmeen ajalla, kun kisaviikonloppua vaan pukkaa... Nyt pidetään ainakin kuukausi taukoa kisoista, lokakuussa otetaan 1-2 kisaa ja marras-joulukuussa samoin pari kisaa. Juoksu tässä tulee vielä sekoittamaan pakkaa, mutta suunnitellaan sitten tarkemmin, kun on sen aika. Huomenna alkaa Oreniuksen treenit, jännää!

Treenattavia asioita kisaratojen jäljiltä mm.:

- kontaktien vahvistaminen ja suoritusnopeuden lisääminen
- keppien suoritusnopeuden ja itsenäisen pujottelun lisääminen sekä erilaiset keppikulmat
- käännökset (kaarratetaan liian isoilla teillä)
- rengas, kaikenlaisilla erilaisilla ohjauskuvioilla
- erilaisten ohjauskuvioiden vahvistaminen, mm. sylikäännös, poispäinkäännös
- irtoaminen kaikissa sen eri merkityksissä - itsenäisempi radanlukutaito (koiralla :))

Ei kun treenaamaan! Tänään käytiin hallilla ottamassa pienet treenit ja hyvällä mielellä kohti seuraavia...

1 kommentti:

  1. Hyvä Yodan emäntä, että huomaat sen , että tauko on paikallaan! Lepo tarvitsette varmaan kaikki! On hyvä tiedostaa se itse. Hiljaa hyvää tulee. Terkkuja kaikille teille Sinulle, Joonakselle, Yodalle, Ruulle ja Nikkelle!


    Lämpimin ajatuksin MaMa

    VastaaPoista