sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Ihmeidentekijä Ruu, luottokoira Yoda

Tänään oli taas vuorossa kisapäivä. Tällä kertaa Janakkalassa. Janakkala on mun mieleen, kisajärjestelyt toimii, kenttä kiva ja kohtuullisen lyhyellä matkalla meiltä. Tarjolla oli kolme starttia, joihin oli ilmoittanut koirat niin, että Yoda starttasi hyppyradan ja agilityradan ja Ruu sitten sen toisen tarjolla olevan agilityradan.

Ensimmäinen hyppyrata oli Sari Mikkilän käsialaa. Mukava jouheva rata, jossa mulla oli mahdollisuus kokeilla mulle ei niin tyypillisiä ohjausvalintoja. Yoda starttasi ihan lopussa, itseasiassa se taisi olla hyppärin viimeinen lähtijä. Suunnitelmat toimi, koira kulki ja nollalla maaliin. Oli hyvä fiilis, kun pidin kiinni suunnitelmastani ja kokeiliin muita kuin valsseja ohjauksiin :) Yoda sijoittui tuolla radalle kolmanneksi, eli pitkästä aikaa päästiin myös palkintopallille!

Toinen rata oli Anne Viitasen tuomaroima. Rata näytti erikoiselta, kun sen takaosassa oli tasaisin väliajoin neljä putkea. Rataantutustumisessa jäi kuitenkin hyvä fiilis - radan ulkopuolelta katsottuna rata näytti haasteellisemmalta kuin millaiseksi se sitten kävellessä osoittautui. Taas oli mahdollisuus valita pariin kohtaan mulle ei tyypillisiä ohjauksia ja niin ne kävelinkin. Mutta miten sitten kävikään. Ne valssit on kai niin muhun juurtuneita, että huomasin sitten vaihtavani niitä sinne sellaisiin väleihin, mihin piti kokeilla jotain muuta... Nolla tältäkin radalta, mutta edellämainitusta syystä ei niin hyvä fiilis kuitenkaan. Sijoitus tällä radalla oli 6.

Viimeiselle agiradalle (myös Anne Viitasen rata) pääsi sitten Ruu avaamaan uransa 3-luokassa. Rimat laskettiin mukavasti 30 senttiin edellisen radan 35 sijaan. Sehän lämmitti mun mieltä! Rata ei ollut ihan yksinkertainen, muttei mahdotonkaan. Ruu oli kiltti ja osasi kaikki tehtävät nollan arvoisesti! Ehdittiin jopa juuri ja juuri ihanneaikaan, hyvä Ruu! Ruun debyytti päättyi siis iloisesti, sijaan 8. Ei pöllömmin apukoululaiselta :) Tämän johdosta Ruu pääsee seuraavan kerran baanalle jo 16.5. Orimattilaan yhden radan verran. Siellä sitten ensimmäistä kertaa mulla on samalla radalla sekä Yoda että Ruu. Jännää!

Ensi viikolla pitäisi olla aurinkoa ja lämmintä. Tän päivän koleus ja ajoittainen tihkusade eivät oikein olleet mieleen, mutta säästä huolimatta mulla oli oikein reippaita agilitykoiria matkassa. Huomenna koirilla on huoltopäivä ja ne pääsee molemmat hierontaan. Yodalle lihashuolto on jo tuttua, Ruulle puolestaan ko. hierojan vastaanotolla ensimmäinen kerta. Seuraavaa viikkoa kohti!


1 kommentti:

  1. Hienoa Yoda, Ruu ja tietenkin Minna!

    MaMan sydäntä lämmitti!

    ja oli mukavaa nähdä teidät kaikki Vappuna, myös Nikke!

    iloisin ajatuksin,
    MaMa

    VastaaPoista