sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Epikset nro 2

Hiljalleen on aika palata takaisin arkeen ja niinpä suunnattiinkin tänään Yodan kanssa Hyvinkäälle epiksiin (agi). Ruu pääsi toki myös mukaan seuraneidiksi :)

Ilmoitin Yodan viime viikon tapaan sekä hyppy- että agiradalle. Molemmissa yksi startti. Yoda vaikutti ihan normaalilta - mutta kuinkas siten kävikään... Ekana oli hyppyrata, joka oli kyllä ihan karmeaa menoa... Yoda oli melkeinpä alusta asti ihan hajulla ja kiemurteli omia polkujaan. Päästiin kuitenkin rata loppuun, neljällä kiellolla ja roimalla yliajalla - tulos jotain 111 virhepistettä ;) Vähän pisti vihaksi kyllä tämä suoritus ja siinä olikin siten mietittävää mitä tehdä ennen seuraavaa rataa ja miten toimia radalla.

Ratojen välissä päätin jo mielessäni, etä agiradalla palkkaan suosiolla muutaman esteen välein. Leikitin myös Ruuta Yodan ollessa häkissä, näköetäisyydellä meistä. Kun lähdimme valmistautumaan suoritukseemme, oli Yoda hyvinkin kiinnostunut jäniksenkäpälästään ja riehutin sitä sillä oikein kunnolla. Tämän jälkeen nappasin koiran kainaloon enkä päästänyt sitä alas ennen kuin vasta lähdössä. En tiedä mikä näistä "tempuista" oli se ratkaiseva juttu, vai lämpenikö Yoda tänään vaan jotenkin hitaasti, mutta agirata oli tosi hyvä ja sujuva! Se mennä paineli juuri eikä melkein sinne mihin ohjasin, yhtä putkea lukuunottamatta. Saatiin siis yksi kielto ja 0,5 piestettä yliajasta (meni taas hiukan aikaa kiellon korjaamiseen...), eli tulos 5,5 vp! Jee :) Niin hyvä juttu! Ai niin, enkä siis palkannut radalla ;)

Ekan radan jälkeen mieli oli kyllä maassa, mutta onneksi sain sen painettua unohduksiin ja menin reippaasti myös toiselle radalle. En tiedä, oliko omassa ohjaamisessani jokin merkittävä ero, joka vaikutti koiran menoon. Tokalla radalle mentäessä huomasin ainakin hiukan jännittäväni, jonka seurauksena uskon käskyttäneeni paremmin/napakammin ja huomasin myös kehuvani Yodaa radan aikana. Mietin myös, että mun palkkaaminen radan jälkeen oli (ja ehkä on yleensäkin) vähän huono / mitätön, siihen tulisi varmaan vähän enemmän myös panostaa. Eiköhän tämä tästä, jatketaan harjoittelua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti